Громада Підлужжя проголосувала за приєднання до Франківська

У неділю, 4 серпня, на сході села в Підлужжі громада одноголосно проголосувала за приєднання до Франківська! До обговорення долучились майже 250 мешканців.

 

“Плани на ОТГ стають дедалі реальнішими, – каже міський голова Руслан Марцінків. – Процес об`єднання територіальних громад – непростий. Потребує кількох сесій міської та сільської ради, а також погодження ОДА. Але думаю, що все пройде добре, адже створення ОТГ – це закономірний процес в часі реформи. До того ж, об’єднання вигідне громаді міста і села. Об’єднання Франківська з селами відбувається на взаємовигідних умовах, як рівні з рівними! Далі – тільки спільний шлях розвитку”.

 

 

Підлужжю за приєднання до Франківська мерія обіцяє соціальні гарантії: школи, лікарні, садки, пільговий проїзд, картку франківця тощо. Все це вже передбачене в угоді про співпрацю. Планують і допомогти з ремонтом доріг та спортзали в сільській школі. Також мер хоче запустити до Підлужжя комунальний автобус.Після об’єднання з містом жителі Підлужжя обиратимуть міського голову, депутатів, сільський голова стане членом виконкому. Все це прописано у розроленому раніше статуті. Крім цього, ще буде ухвалена стратегія розвитку села.

Джерело: http://report.if.ua/socium/gromada-pidluzhzhya-progolosuvala-za-pryyednannya-do-frankivska-foto/?fbclid=IwAR1l3xI7dIbYogt7NXgrd0SQJgMa4poKxs1uKrfBxUiVeh7QqGygpmdRFyA

 

Всі права застережено ©2018-2024 Івано-Франківське регіональне відділення асоціації міст України