Керівники громад Закарпатської області, які цього року планують об’єднатися, із навчальним візитом побували у Брошнів-Осадській ОТГ

В рамках проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який впроваджує Асоціація міст України, за підтримки USAID, сьогодні керівники громад Закарпатської області, які цього року планують об’єднатися, із навчальним візитом побували у Брошнів-Осадській ОТГ. 
Заступник голови Брошнів-Осадської ОТГ Наталія Олексюк привітала присутніх від імені голови ОТГ та презентувала гостям громаду, розповіла про досягнення та напрацювання. Зокрема, Наталія Олексюк розказала про зміни, які стали можливими саме завдяки дцентралізації: про реалізацію медичної реформи, про реформу у галузі освіти, про Нову Українську школу, куди справді хочуть ходити діти, про розвиток культури і спорту, про ремонт доріг та будівництво очисних, про реалізацію та впровадження чимало цікавих проектів. 
Після ознайомлення із досягненнями Брошнів-Осадської ОТГ начальник відділу економічного розвитку селищної ради Святослав Сологуб поділився досвідом впровадження «Бюджету участі». 
Виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрій Стефанчук побажав учасникам навчального візиту отримати свою децентралізацію, щоб реалізувати власну унікальну формулу успіху. 
Учасники навчального візиту побували у Брошнів-Осадському ліцеї, де оглянули, новий освітній простір, який створили для юних здобувачів освіти у рамках реалізації НУШ. Відтак завітали до Народного дому, де оцінили капітально відремонтовані приміщення.
Гості із Закарпаття захоплено висловлювали позитивні враження від побаченого. Така поїздка – це не тільки корисний досвід, нові ідеї, але й стимул впевнено йти до поставленої мети. Адже децентралізація – це не тільки відповідальність, але й справді нові можливості.

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/BroshnivOTG/posts/496646034234313

Всі права застережено ©2018-2024 Івано-Франківське регіональне відділення асоціації міст України