ІФНТУНГ представив Прикарпаття на Регіональному саміті з питань економічної дипломатії

Нещодавно в Польщі відбувся масштабний дипломатичний захід - Регіональний саміт з питань економічної дипломатії 2019 року (Regional and Economic Diplomacy Summit), організований Міністерством Підприємництва і Технології Республіки Польща. Основна мета міжнародного форуму - показати діяльність польського суспільства та Уряду в масштабах Європи в розвитку контактів у сферах взаємовідносин органів місцевого самоврядування, бізнесу, закладів освіти та науки.

Одним із основних стовпів інвестиційної екосистеми є наука, осередками якої є університети, які виконують роль важливих партнерів у регіональному розвитку та міжнародній співпраці. Від науки на регіональний саміт запрошували представників технічних університетів країн-учасниць. До складу делегації з України входила докторантка кафедри інженерної та комп’ютерної графіки, доцентка кафедри екології Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Теодозія Яцишин. Пані Теодозію було запрошено до участі в конференції як активну учасницю  проєкту «Інноваційний університет і лідерство», оскільки цей проєкт визнано одним з найуспішних в практиці публічної дипломатії Польщі зі східними партнерами в останні роки. Виїзд на саміт української делегації організовано Міжнародним благодійний фондом «Міжнародний фонд досліджень освітньої політики» спільно з польськими партнерами проєкту – Варшавським та Ягелонським університетами.

Загалом у саміті взяли участь понад 1400 учасників з більше ніж 25 країн, які представляли бізнесові, наукові кола та органи місцевого самоврядування. Формат передбачав більше 30 сесій і панельних дискусій різних форматів, презентаційні майданчики для понад 30 інституцій. В ході Саміту була підписана декларація «Європейський альянс кластерів» - ініціатива, спрямована на зміцнення європейських кластерів.

Джерело: nung.edu.ua/news/іфнтунг-представив-прикарпаття-на-регіональному-саміті-з-питань-економічної-дипломатії

Всі права застережено ©2018-2024 Івано-Франківське регіональне відділення асоціації міст України