За рішенням Уряду Долинську ОТГ визнано спроможною

Уряд своїм розпорядження визнав спроможними 10 ОТГ України, зокрема з Івано-Франківської, Вінницької, Київської, Кіровоградської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Хмельницької та Черкаської областей.

В Асоціації міст України привітали Долинську (перші вибори відбулися 30 червня цього року), Літинську, Богуславську, Петрівську, Новоселівську, Бугаївську, Степанську, Липоводолинську, Плужненську та Драбівську територіальні громади.

Голова Долинської ОТГ Володимир Гаразд звернувся до районної ради та її керівництва з проханням: зібрати позачергову сесію та прийняти рішення про передачу майна і закладів, бо новий бюджетний рік не за горами. «Залишилось трошки більше двох місяців, а новостворена ОТГ має прийняти ці заклади, підготувати фінансові плани, проект бюджету та оголосити і провести необхідні закупівлі. Роботи дуже багато і під загрозою є повноцінне функціонування в першу чергу освітніх та культурних установ. Сподіваюсь на співпрацю», – наголосив Володимир Гаразд.

Нагадаємо, Асоціація міст України у листі до Міністра розвитку громад та територій України А. Бабак наголошувала на невідкладності визнання спроможними громад, вибори до яких відбулися 30 червня 2019. В АМУ переконані, що визнання громад спроможними потребує термінового врегулювання у зв’язку з формуванням проєкту державного бюджету на 2020 рік та включення бюджетів громад до переліку таких, які матимуть прямі взаємовідносини з державним бюджетом, починаючи з наступного бюджетного періоду.

Джерело: https://pravda.if.ua/za-rishennyam-uryadu-dolinsku-otg-vizna/?fbclid=IwAR2VtMpAJHjL2wS9aBRmAI-p978nNVmkrKqTw8UhpPy5LipS_2ioZGORfiU

Всі права застережено ©2018-2024 Івано-Франківське регіональне відділення асоціації міст України