АМУ погодила із зауваженнями проєкт постанови Уряду щодо надання освітніх послуг дітям, які перебувають на лікуванні

Асоціація міст України розглянула проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання забезпечення організації та надання освітніх послуг дітям, які перебувають на стаціонарному лікуванні або яким надається реабілітаційна допомога», розроблений Міносвіти.
Проєктом передбачено створення спеціально уповноваженої державної установи «Школа Супергероїв», що забезпечить надання освітніх послуг дітям, які перебувають на стаціонарному лікуванні та/або яким надається реабілітаційна допомога в закладах охорони здоров’я. Передбачається, що забезпечення освітніх послуг у закладах охорони здоров’я дозволить забезпечити безперервність здобуття освіти та розвиток дітей.
АМУ проанаізувала подані до проєкту Постанови документи та висловила пропозиції до порядку організації здобуття освіти дітьми, які перебувають на стаціонарному лікуванні або яким надається реабілітаційна допомога та Статуту «школи Супергероїв».
⇒Пропозиції до Порядку організації здобуття освіти дітьми, які перебуають на стаціонарному лікуванні або яким надається реабілітаційна допомога стосуються уточнення формулювань, приведення у відповідність з основами законодавства про охорону здоров’я, а також уточнення повноважень органів місцевого самоврядування щодо організації діяльності «Школи Супергероїв», засновником якої визначено Уряд. До прикладу, якщо засновником «Школи Супергероїв» є Кабінет Міністрів України, то питання «облаштування» безпечного розвиваючого інклюзивного освітнього простору цієї школи мають вирішуватись засновником, а не за рахунок закладів охорони здоров’я чи органів місцевого самоврядування.
⇒Пропозиції до Статуту державної установи «Школа Супергероїв» стосуються уточнення окремих питань функціонування, управління та контролю за діяльністю Школи Супергероїв.
З огляду на вищезазначене Асоціація міст України погодила проєкт постанови із зазначеними зауваженнями.
 
 

Всі права застережено ©2018-2024 Івано-Франківське регіональне відділення асоціації міст України