Всі тергромади зможуть надавати послуги РАЦС - оприлюднено постанову

На Урядовому порталі оприлюднено Постанову Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України у зв’язку з прийняттям Закону України “Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення права громадян на доступ до державної реєстрації актів цивільного стану у зв’язку з укрупненням територіальних громад” №727 від 14 липня 2021 року. Постанова спрямована на приведення у відповідність актів Кабінету Міністрів України до змін законодавства в частині утворення територіальних громад з однаковими повноваженнями.
Так, зазначеною вище постановою поняття "місто обласного значення" виключається з наступних актів КМУ:
  • 4 пункту 35 Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. № 1751
  • у абзаці третьому пункту 6 Порядку ведення Державного реєстру актів цивільного стану громадян, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2007 р. № 1064 
  • у підпункті 832 пункту 4 Положення про Міністерство юстиції України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 2 липня 2014 р. № 228 
  • в абзаці другому пункту 1, абзацах другому і третьому підпункту 1 та підпункті 3 пункту 2 розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 р. № 502 “Про запровадження реалізації пілотного проекту щодо державної реєстрації шлюбу”
  • в абзаці двадцятому пункту 5 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) закладів фахової передвищої та вищої освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 р. № 1045 “Деякі питання виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) закладів фахової передвищої та вищої освіти”
  • в абзаці дванадцятому пункту 6 та в абзаці п’ятому пункту 28 Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 3 лютого 2021 р. № 79 “Деякі питання призначення і виплати державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю”.
Постанову прийнято на виконання Закону України №1427-IX "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення права громадян на доступ до державної реєстрації актів цивільного стану у зв’язку з укрупненням територіальних громад".
 
Нагадаємо, Асоціація міст України підтримувала прийняття цього законопроєкту. Детальніше ТУТ.

Всі права застережено ©2018-2024 Івано-Франківське регіональне відділення асоціації міст України