Відбулись Загальні збори Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України

07 березня 2023 року в Івано-Франківську відбулись щорічні Загальні збори Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України.

Руслан Марцінків, Голова Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України, Івано-Франківський міський голова, зазначив, що з початку повномасштабної війни Івано-Франківськ став надійним тиловим містом. Упродовж  2022 року для військових було зібрано 7 116 566 гривень, 17 246 євро, 6 500 доларів, 100 фунтів, 6 100 злотих,  також 28 автомобілів, 2 500 комплектів форм, 6 дронів, 85 тепловізорів, 136 рацій і 3 автомобільні радіостанції, 2700 бронежилетів, 10 тонн медикаментів, понад 5 000 аптечок тощо. Спільно зі «Спілкою волонтерів Прикарпаття» створено Логістичний центр для допомоги франківським захисникам на фронті та цивільним прифронтових міст, втілено ще цілу низку соціальних проєктів для підтримки військових та їх сімей, для людей, що потребують допомоги. Комунальники долучились до відновлення понівеченої інфраструктури у прифронтових містах. Адже лише спільно, єдиним фронтом ми можемо перемогти у цій війні!

Олександр Слобожан, виконавчий директор Асоціації міст України, зауважив, що Асоціація міст України продовжує консолідувати зусилля місцевого самоврядування, забезпечувати комунікацію громад з органами державної влади, проводить велику роботу з координації та співпраці громад для відбудови України. Він наголосив, що громади Прикарпаття є яскравим прикладом муніципальної єдності щодо утримання економіки, допомоги військовим і тим, кому вона необхідна. Водночас місцеве самоврядування потребує підтримки з боку держави щодо стримування тарифів на тепло-  та водопостачання, забезпечення громад власними надходженнями від місцевих податків і зборів, встановлення міжнародних норм регулювання містобудівної діяльності, забезпечення прозорості відносин і розподілу повноважень військових адміністрацій та органів місцевого самоврядування.

Оксана Продан, радниця голови Асоціації міст України з муніципальних питань, акцентувала увагу на законодавчих пріоритетах, які є важливими для органів місцевого самоврядування сьогодні, зокрема, щодо сфери містобудівної діяльності.

Юрій Стефанчук, виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України, прозвітував про роботу відділення за 2022 рік.

Також були затверджені План роботи на 2023 рік, Стратегія діяльності Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України до 2025 року. Учасники зборів обговорили проблемні питання місцевого самоврядування, зокрема необхідність внесення змін до Бюджетного та Податкового кодексів у частині забезпечення бюджетної стійкості громад.

Під час заходу було схвалено низку звернень, зокрема щодо загрози для місцевого самоврядування у лісовій галузі, недостатності освітньої субвенції в 2023 році, сталого проходження опалювального сезону 2022-2023 років та підготовки до наступного опалювального сезону, які спрямували Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю.

Всі права застережено ©2018-2024 Івано-Франківське регіональне відділення асоціації міст України