Боротьба за вибори в ОТГ триває

16 серпня відбулося засідання Центральної виборчої комісії. За попередньою інформацією, за включення  до порядку денного проекту постанови щодо скасування заборони на проведення виборів в ОТГ,  які мали відбутися в кінці жовтня 2018 року, проголосували лише п’ять з восьми необхідних членів ЦВК.

Водночас під час засідання скасовано імператив щодо можливості призначення перших місцевих виборів в ОТГ лише два рази на рік - на квітень та жовтень (Постанова ЦВК від 12 лютого 2016 року №32). Це означає, що вибори в ОТГ можуть відбутися в листопаді або грудні 2018 року.

Нагадаємо, 15 серпня Асоціація міст України звернулася з відкритим листом до Голови Центральної виборчої комісії М. Охендовського, у якому закликала ЦВК до 17 серпня 2018 року провести засідання та призначити відповідно до звернень облдержадміністрацій перші та додаткові місцеві вибори в ОТГ, утворених за процедурою визначеною спеціальним законом. У листі зазначено, що Асоціація міст України занепокоєна ситуацією, спричиненою прийняттям Центральною виборчою комісією постанови від 9 серпня 2018 року № 122 «Про звернення до Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя».

Всі права застережено ©2018-2024 Івано-Франківське регіональне відділення асоціації міст України