Асоціація міст України та GIZ Ukraine розпочали навчання представників муніципалітетів

За підтримки урядів Німеччини та Швейцарії Асоціація міст України спільно з GIZ Ukraine розпочали реалізацію проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні II».
Мета проєкту - започаткування платформи для колегіального навчання та обміну досвідом між представниками українських муніципалітетів. 
В рамках реалізації проєкту створено дві робочі групи, до яких увійшли більше 50 представників органів місцевого самоврядування з Вінниці, Чернівців, Полтави, Львова, Житомира, Харкова, Мелітополя, Києва, а також Мінрегіону і Мінсоцполітики.
Учасники проєкту працюватимуть над вирішенням питань:
- з відновлення критичної інфраструктури в українських містах, які постраждали від російської агресії;
- з розміщення та інтеграції внутрішньо переміщених осіб та релокованих підприємств.
В засіданнях робочих груп братимуть участь також українські та іноземні експерти, які будуть:
- обмінюватися досвідом між містами щодо практичних рішень, які вже реалізовані, обговорювати рішення, які планується реалізувати муніципалітетам;
- збирати інформацію про потреби в ресурсах;
- напрацьовувати пропозиції до органів державної влади та місцевого самоврядування щодо оперативного вирішення проблем, які стоять перед містами, з метою якнайшвидшого подолання наслідків військової агресії та організації комфортного проживання.
Напрацювання робочих груп будуть передані органам місцевого самоврядування та органам центральної виконавчої влади для вирішення проблем, які стосуються подолання наслідків російської агресії, відновлення громад і забезпечення мешканців системами життєзабезпечення та базовими послугами.

Всі права застережено ©2018-2024 Івано-Франківське регіональне відділення асоціації міст України